8 din 10 copii au probleme cu mersul. Controlează-l azi ca mâine să nu fie prea târziu!

Pe la 10 luni, Sophia a început cursurile de kinetoterapie. Se născuse, din cauza poziției în burtică, cu lăbuțele picioarelor ușor în interior.

Am avut norocul de un pediatru pâinea lui Dumnezeu, care o iubește ca pe copilul ei. Și ne-a spus imediat că ar putea apărea probleme în timp, probleme care nu vor dispărea de la sine.

Așa că am început să mergem pe la medici. Am găsit un kinetoterapeut, un om minunat și acesta. Am avut noroc, dar ne-am și interesat foarte mult. V-am povestit la vremea respectivă prin ce am trecut, într-un articol pe dancruceru.ro.

Timp de doi ani, am dus-o pe Soph la kineto, în fiecare săptămână, de trei ori pe săptâmână. A fost foarte greu pentru noi, părinții, să ne facem timp atât de des pentru acest tratament.

Dar a fost foarte ușor pentru Soph să facă doar exerciții și să poarte încălțări speciale și nu să treacă prin operații complicate.

De curând, pentru Vorbește Lumea- Pro tv, am reluat discuția pe această temă și am dus-o pe Soph la un control.

Lucrurile au evoluat foarte mult. Au apărut clinici specializate, cu aparatură senzațională. După doar câțiva pași ai copilului, computerul îi face o analiză amănunțită. Știe exact ce are micuțul și cum ar trebui să fie în mod normal.

Am descoperit Orto- Clinic, o clinică specializată în acest domeniu. Vi-i recomand, fără a avea eu vreo obligație față de ei, ci pentru că, pur și simplu, m-au dat pe spate în privința dotărilor și specialiștilor pe care îi au. Sunt foarte, foarte tari.

Pot diagnostica problemele copiilor chiar din burtica mamei!!! Și, de la doar câteva zile de naștere, le pot aplica tratamente bebelușilor. Cel mai des sunt doar exerciții fizice, exerciții de durată, dar nedureroase.

În plus, kinetoterapia este îmbinată cu terapia în apă, un deliciu pentru cei mici.

Una peste alta, mersul copiilor noștri mi se pare un subiect foarte important. Dacă nu ne interesăm, dacă ignorăm anumite anomalii, le vom face un mare rău. O călcătură strâmbă poate ascunde chiar și probleme neurologice. Iar, la adolescență, va fi imposibil de tratat.

Vă rog, indiferent de specialiștii pe care îi alegeți, mergeți la consult. Verificați că micuții voștri sunt în regulă. Conștientizați că, dacă sunt probleme, trebuie să faceți ACUM eforturi să le rezolvați. Mâine ar putea fi prea târziu.

Să fiți bine!