6 DEPRINDERI PENTRU O CONEXIUNE MAI BUNĂ CU COPILUL TĂU

sursa foto: believeacts2blog.wordpress.com
sursa foto: believeacts2blog.wordpress.com

Conexiunea sufletească este foarte importantă atât pentru părinte, cât și pentru copil. Le întărește relația. Doar printr-o conexiune puternică, copilul ajunge să accepte singur regulile și să ne asculte. Din păcate, însă, mulți părinți au probleme în a stabili o conexiune cu copiii lor. Există câteva obiceiuri pe care ar trebui să le introducem în comportamentul nostru încă de când copilul este mic, astfel încât, în timp, să construim cu el o relație puternică.

1. MULTE ÎMBRĂȚIȘĂRI ZILNICE

Îmbrățișează-ți copilul în fiecare zi, ori de câte ori poți. O îmbrățișare creează o intimitate minunată între voi doi. În plus, copilul se simte cel mai în siguranță în brațele tale. Îmbrățișarea face bine atât corpului, cât și sufletului și multe studii relevă faptul că atingerea umană este crucială pentru creșterea și dezvoltarea individului.

2. CREEAZĂ O CONEXIUNE CU MICUȚUL TĂU ÎNAINTE DE ORICE SCHiMBARE

E greu pentru un copil să facă față schimbărilor. Chiar și cele, care nouă ni se par minore, precum trezitul din somn, pentru el pot fi dificile. Așa că încearcă să creezi o conexiune cu el în acele momente. Trezitul poate fi însoțit de mângâieri, gâdilături delicate, șoptirea numelui sau privitul în ochi. Pe scurt, de dragoste.

3. ASCULTĂ-L ȘI EMPATIZEAZĂ CU EL

Conexiunea cu copilul tău începe prin ascultare și empatie. Asta îl va face să înțeleagă că vezi lucrurile și din perspectiva lui, îl va asigura că îl tratezi cu respect și că, împreună, căutați cea mai bună soluție pentru amândoi. De asemenea, te ajută pe tine să înțelegi motivele pentru care copilul tău se comportă „ciudat” în anumite momente.

4. JUCAȚI-VĂ ÎMPREUNĂ

Joaca vă ajută să vă conectați. Hormoni precum endorfina apar în amândoi, în acele momente. Faceți din joacă un obicei zilnic care îi dă copilului tău șansa să depășească anxietatea și supărările. Acestea l-ar putea îndepărta de tine. Jocurile împreună creează copilului bucurie și îl fac să coopereze mai ușor.

5. închide GADGET-URILE CÂND INTERACȚIONAȚI

Nu lăsa vreun telefon, tabletă sau calculator să intervină între tine și copilul tău. Când interacționezi cu el, încearcă să le ții departe. Dacă le folosești în timp ce discuți cu el, copilul ar putea crede că-l neglijezi și că e ceva mai important pentru tine decât persoana lui. E și mai important să faci asta când călătoriți cu mașina. Lipsa contactului vizual elimină o eventuală tensiune dintre voi și atât tu, cât și el vă puteți împărtăși sentimentele mai ușor. Uneori, dacă trebuie să folosești unul dintre gadget-urile astea, mai bine îl implici pe copil în munca ta, decât să-l ignori.

6. FII PREZENT

Nu uita niciodată să fii prezent acolo unde copilul tău ți-o cere. Fie că e vorba de petrecerea de ziua lui de naștere sau de vreo serbare la școală, fii acolo! Copilul tău are nevoie de prezența ta. Poate nu vei ajunge la toate, dar, dacă vei face un obicei din asta, vei descoperi că vei reuși să fii prezent la din ce în ce mai multe evenimente din viața lui.

Meseria de părinte este considerată, adesea, cea mai grea din lume. Dar singura cale să ai cu copilul tău o conexiune puternică este să-ți creezi deprinderi zilnice. Nu e niciodată prea târziu să pui în practică aceste obiceiuri.

*** articol tradus și adaptat pe baza informațiilor publicate de parentingbits.com. Link aici

*** dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share să-l citească toată lumea.

*** poate te interesează și câteva sfaturi pentru tații de fete