Oamenii faini mută munții- avem prima cameră senzorială de post-terapie neonatală

Ne  plângem foarte mult că e jale în spitalele din România. Că nu sunt condiții, că e mizerie, că nu există aparatură. Așteptăm multe de la stat, dar nu primim mai nimic. Nici noi, însă, nu facem mai nimic. Plătim impozite și credem că asta e suficient. Dar realitatea ne arată că nu e.

Câți dintre noi fac voluntariat, câți dintre noi se implică în acțiuni sociale, câți dintre noi fac parte dintr-o asociație și creează proiecte, câți dintre noi umblă după sponsori să pună pe picioare lucruri pentru „mai bine”? Foarte, foarte puțini.

Acest articol, însă, este despre niște oameni care mută munții pentru cauza lor. „Chapeau!”. Mai există speranță de mai bine în țara asta, iar oameni ca cei despre care vă vorbesc ne dau această speranță.

Asociația „Unu și Unu” a pus pe picioare un proiect superb: a creat prima cameră senzorială de post-terapie neonatală din România. O găsiți la maternitatea Panait Sârbu din Bucureşti, maternitatea Giulești. E o informație pe care trebuie să o cunoașteți, în cazul în care nașteți prematur. Veți ști că micuțul vostru are o șansă în plus, la această maternitate, cu aceste dotări.

„Camera senzorială este primul proiect de terapie complementară şi integrativă pentru bebeluşii îndelung spitalizați dintr-o secţie de terapie intensivă de gradul III din România. Folosirea de terapii complementare, precum muzico-terapia şi terapia prin lumină, poate ajuta nou născutul cu probleme la naştere să îşi conserve energia şi să îşi îmbunătăţească greutatea, somnul, recuperarea medicală.”

„Investiţia a presupus dotări precum: lămpi speciale cu reglarea intensităţii luminii dedicate încăperilor de terapie intensivă, draperii anti-bacteriene special create pentru mediul de spital, sistemul audio, cd-uri cu melodii terapeutice, huse pentru incubatoare, căciuli cu căşti încorporate pentru reducerea zgomotului recepţionat de copii (reduce cu 7 Db nivelul de zgomot).”

Pare SF acest proiect pentru o Românie aproape medievală în privința condițiilor din spitale. Dar, de câteva zile, există. A costat 10 mii de euro. O sumă foarte mică, dacă îmi arunc un ochi la mașinile de sute de mii de euro care circulă prin București. Din păcate este singura cameră cu asemenea dotări. Singura din România!!!

Îi felicit încă o dată pe membrii acestei asociațiii. Și, dacă vreodată vreți să faceți voluntariat cu ei sau să donați pentru cauza lor, le găsiți datele de contact mai jos:

Despre Asociaţia Unu şi Unu

„Asociaţia Unu şi Unu  este prima şi singura asociaţie de părinţi care apără drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri şi bebeluşi spitalizaţi şi ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizării și după externare. Asociaţia Unu şi Unu este membră a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizaţie care adună reprezentanți din peste 50 de țări.

Misiunea Unu și Unu este de a îmbunătăţi sănătatea bebeluşilor prin proiecte de prevenţie, informare şi educare a societăţii civile privind bebeluşii abandonaţi, naşterea înainte de termen, oferirea de suport prematurilor şi bebeluşilor spitalizaţi, precum şi derularea de proiecte privind urmărirea, monitorizarea copiilor după externare până la vârsta de 7 ani. Viziunea Asociaţiei Unu şi Unu  este să devină vocea prematurilor şi a bebeluşilor spitalizaţi din România.”

Cei interesaţi pot urmări activitatea Asociaţiei Unu şi Unu pe:

pagina sa de internet: www.unusiunu.com,

pagina de Facebook: https://www.facebook.com/asociatia.unusiunu/,

blog: http://dianagamulescu.unusiunu.com/